DAGKUNSTENAAR/BEELDEND VERSLAGGEVER
 


 

 

beeldend verslaggever

Marjorie ter Heurne
Kunst is Overal

Een van de activiteiten van Kunst is Overal: een beeldend verslag maken van een gebeurtenis, een event/congres. Ter plekke maak ik sfeertekeningen van het publiek, bezoekers, de deelnemers, de sprekers, eventuele workshops.

Ik ben geen karikaturist of cartoonist, mijn tekeningen hebben een ander uitgangspunt, zijn “raak” en puntig. Ik hanteer een heel eigen stijl van bijvoorbeeld rechtbanktekeningen

Een beeldend verslaggever heeft meerdere gebruikswaarden:

Tijdens een gebeurtenis of event zien mensen mij ter plekke tekenen, er is meteen resultaat te zien, mensen worden nieuwsgierig, ze worden getriggerd!

En: er is een follow up……

De tekeningen zijn een visuele herinnering en kunnen bijvoorbeeld als aanvulling gebruikt worden bij documenten en /of artikelen, op een website, televisie, maar het is ook mogelijk om de tekeningen als kunstwerk-collage te verwerken en dit kunstwerk een plek binnen te organisatie te geven.

Mijn doel is een andere kijk te geven op de dingen die gebeuren, de mensen die daar mee te maken hebben. Als tekenaar/ beeldend verslaggever geef ik op een verfrissende manier weer: sfeer, beweging, kleur en creëer zo een meerwaarde!

Werkwijze:

Op locatie
Naar aanleiding van beeldmateriaal (foto/ video)

....