CREATIEVE FLEXPLEK
 


 

Een kunstenaar in huis: wat betekent dat?

Onderwijs Ondersteuning

Wat kan ik, wat breng ik mee…..

• Creativiteit, een frisse blik, inspirerend, verhelderend, goed voor iedereen binnen het bedrijf/ instelling waar ik aan het werk ben.

• Ondersteuning en advies om kunst en cultuur een vanzelfsprekende plek te geven.

• Binnen een onderwijsinstelling: ondersteuning professionalisering van docenten. (competentiegericht onderwijs).

• Workshops, individueel of met elkaar. (Bijvoorbeeld Van Woord naar Beeld)

De Creatieve flexplek / meeting point:

Voor de werknemers:

De Creatieve Flexplek is een plek/ meeting point, waar mensen op een creatieve manier: beeldend, pratend, schrijvend, hun hoofd leeg kunnen maken. De plek is tijdens werkuren toegankelijk. Ik ben daar ook met kunst bezig, dit werkt inspirerend, en ik coach.
Tijdens het werk is het soms al genoeg om even 20 minuten met iets anders bezig te zijn, inderdaad: een soort creatieve fitness voor je hoofd. Door een creatieve bezigheid kom je op andere gedachten, kijk je anders tegen situaties, problemen aan, kunnen er andere oplossingen worden bedacht. Een werknemer die lekker in zijn/haar vel zit, werkt prettiger, is minder snel “op”, staat meer open voor vernieuwing. Ook mogelijk: er kan een project worden gestart om samenwerking te bevorderen, door een tijd samen aan een beeldend product te werken (dit kan worden toegespitst op individuele kwaliteiten) bouw je samen iets op en zie je een andere kant van je collega.

Voor de werkgever:

Als ik een Creatieve Flexplek inricht binnen een bedrijf/ instelling kan ik door situaties te tekenen als tekenend/ schilderend verslaggeefster verslag doen van een bedrijfscultuur, dit kan heel verhelderend zijn voor de werkgever.
Tijdens werkoverleg, vergaderingen, trainingen, maak ik een  “getekenend”  verslag van ideeën, visualiseer ik plannen, maak ik portretten. De Creatieve Flexplek: flexibel in tijd en ruimte: de plek wordt (uiteraard in overleg en naar de wensen van de werkgever) gekozen en een tijd afgesproken. Dit kan variëren van een maand tot een jaar, van een dag tot meerdere dagen in de week.